Skip to Content

Zempléni csavargás és vártúra (1 napos/2 napos)

Májusi Zemplén túra, Regéci vár, Boldogkő vára

Zemplén középkori várakban gazdag része kevésbé látogatott ezen a gyönyörű vidéken. Első nap Aranygombos Telkibányáról indulva fedezzük fel az erdő csendjét, ahol még turistákkal is ritkán találkozhatunk majd. Másnap a váraké a főszerep: a Regéci és a Boldogkői várat hódíthatjuk meg. Várhatóan a Regéci várból zöldellő völgyekben gyönyörködhetünk, ahonnan rálátunk majd a "Zemplén szívére" is.

Időpont: 
2010. május 15-16.
Jelentkezési határidő: 
2010. május 5.
Szervező: 
Túrázz velünk klub (egyéni szervezés)
Utazás: 
Egyénileg telekocsi rendszerben, az egy autóban ülőket segítünk összeszervezni.
Szállás: 
Panzióban
Létszám: 
Nincs korlátozva, a 2 napos program minimum 6 fő esetén indul.
Ár: 
1 napos: önköltséges, 2 napos: 5800 Ft
Az ár tartalmazza: 
- a szállást reggelivel
- szaunahasználat, medencehasználat
- túravezetés, szervezés költségeit
Az ár nem tartalmazza: 
- a étkezések költségét
- utazás költségét, melyet az egy autóban ülők osztanak el
Program: 

1. nap Miután reggel leparkoltunk autóinkkal Telkibánya központjában, közel 6-7 órás túrára indulunk Zemplén észak-keleti szívében. A folyamatosan emelkedő terepen 709 méteren elérjük Reszelt-bérc kilátópontját. Ezt követi nem sokkal utána Hemzső-bérc. A Bohó-rét lankáit érintve folytatva utunkat érkezünk meg Tokár-tetőhöz, majd a Cserenkő patak csobogását évezhetjük, miközben folyamatosan veszítünk magasságunkból. Solymosnál újra elágazáshoz érkezünk, ahol az Ósva-völgyet választva térünk vissza kiindulópontunkhoz.

Itt akik az egynapos túrához csatlakoztak, hazaindulnak autóikkal.

A többiekkel elfoglaljuk szállásunk. Este egy közös szalonnasütés keretében és némi hozott "űdítőital" társaságában felidézzük az aznapi élményeket.

2. nap (Arka - Mogyoróska - Regéci-vár, Boldogkő vára) Reggel újabb szép túrára indulunk. Arkáról indulva végighaladunk a Zemplén peremén a Hideg-oldalban követve az országos kék túra útvonalát, így a festői völgyben elterülő Mogyoróska községet érintve jutunk fel a Regéci várba. Itt a látvány magáért beszél majd. Elidőzünk kicsit a középkori várromok között, ezt követően pedig ugyanezen az útvonalon visszatérünk az autóinkhoz. Innen a pár kilométerre fekvő Boldogkő várába hajtunk, ahol lehetőség lesz a Castrum Boldua középkori étteremben egy jó meleg levest elfogyasztani vagy akár kipróbálni egy igazi középkori lakoma hangulatát. (opcionális) A vár megtekintése szintén feledhetetlen középkori hangulatot idéz majd.

 

Fotók: a tervezett program fotói >>

Videó: a Regéci vár

 

Térkép: 

Javascript is required to view this map.

Jelentkezés a zempléni vártúrára

Itt jelentkezhetsz a 'Zempléni csavargás és vártúra programunka. Kérlek jelöld meg, hogy az egynapos vagy kétnapos program érdekel!

Egynapos vagy kétnapos program választása.

Itt jelezheted, hogy mennyien vesztek részt a programon. Az egyéb kívánságokat, kérdéseid is ide írd!

Rendelkezel-e autóval?

Honnan indulsz a túrára? Az indulási időpontoknál és helyszíneknél ezt figyelembe vesszük.

Telefonos elérhetőséged a könnyebb szervezés érdekében. (Indulásnál, érkezésnél, bármilyen változás esetén így is tudunk értesíteni) Opcionális, nem kötelező megadnod.