Skip to Content

Téli túra a Hohe Wandon

Túra Bécsújhely hegyei között

A Hohe Wand Bécsújhelytől nyugatra található kis vonulat, a kb. 9 km hosszú, néhol 200 méter magas keleti faláról kapta nevét. A Hohe Wand egészében természetvédelmi terület és nemzeti park. A Hohe Wand fennsíkja tökéletes terep túrázók számára, azoknak, akik a természet szépségeit, a növény- és állatvilágot, illetve a csendet és nyugalmat értékelik; a sziklafal pedig ideális sziklamászó terep, illetve a túrák szerelmesei is találnak itt maguknak való utakat, legyen szó abszolút kezdőkről vagy haladókról.

Időpont: 
2010. február 6.
Szervező: 
Vagabond kalandiroda
Utazás: 
Egyénileg telekocsi rendszerben, az egy autóban ülőket segítünk összeszervezni.
Létszám: 
Max. 20 fő
Ár: 
0 Ft/önköltséges
Program: 

A túra egy napos, kora reggel indulunk és este 6-7-re már itthon is lehetünk (budapesti indulással).

Indulás korán reggel (6 körül) Budapestről. Találkozó egy megbeszélt helyen és onnan együtt megyünk autóval vagy a helyszínen, Dreistetten faluban.

Cirka 3 órás autókázás után kb. 9 órára már a Hohe Wand lábánál lévő Dreistetten faluban leszünk, autóinkat a sportpálya melletti parkolóban hagyjuk és beöltözönk túrázónak. A Dreistetten melletti sziklafal felé vesszük az irányt. A sziklafalon egy könnyű C-s nehézségű klettersteig vezet fel, mi most ezt kihagyva az ösvényen megyünk fel a tetejére. Útközben a láthatjuk a drestetteni egyszarvú barlang bejáratát is. Sajnos a barlang csak nyáron van nyitva. A szikla tetejéről gyönyörű kilátásunk nyílik az alattunk elterülő falura és a drestetteni várra is.
Rövid pihenő után tovább indulunk a kiejthetetlen és leírhatatlan nevű Herrgottschnitzerhaus felé. Utunk a Drobilsteig-on keresztül vezet. Ez egy létrákkal és drótokkal biztosított rövid sziklás szakasz, kb. 30 méter hosszú. Nemsokára elérjük a házat, ahol étterem vár ránk, aki akar, ihat egy teát, netán egy sört miközben a többiek tízóraiznak. Eddig a pontig a túra legnehezebb szakaszát már letudtuk, innentől kezdve már nem lesznek nagy emelkedők; felértünk a Hohe Wand tetejére, a fennsíkra.

A háztól egy darabig a műúton haladunk, majd bekanyarodunk az erdőbe. 5-6 km után pedig elérjük a híres Skywalk kilátópontot. Ez egy háromszög alakú folyosó, amit kilógattak a 200 méter magas sziklafal fölé. A kilátó pont a híres HTL-Steig fölött van, így a klettersteig utolsó 50 méterén mászó túrázókat jól lehet látni és fényképezni. Ezúttal azonban nem lesznek mászók, erre nyáron nagyobb az esély.

Miután kigyönyörködtük magunkat, elindulunk a Gasthof Postlba (étterem és hegyi hotel). Itt megebédelünk (nagyon finom a májgombóc levesük). Visszafelé szinte végig a sziklafal mellett futó tanösvényen haladunk, nyaralók és hegyi házak mellett. Lefelé már nem a Drobilsteig-on megyünk, hanem mellette egy ösvényen. Délután 3-4 körül érünk vissza a parkolóba, ahonnan indulunk haza.

 

 

Térkép: 

Javascript is required to view this map.