Szlovák paradicsom

A klasszikus Szlovák Paradicsom túra

A Szlovák Paradicsom az ország egyik legnagyobb természetvédelmi tájegysége. Az igen mély, sötét, nehezen megközelíthető völgyszakadékokkal és zuhogó vízesésekkel szaggatott hegyhát kiemelkedései 800 - 1200 méter magasak. Számtalan vízesés, barlang, búvópatak, tucatnyi, alig 1 - 2 méter széles, meredek szurdokvölgy teszi feledhetetlenné itt a kirándulást, melynek során néhol a porló vízesések mellett létrákon, pallókon, szikláknak támasztott fatörzseken kell felmászni a hegytetőre. Emiatt a Szlovák Paradicsom szakadékainak bejárására és a sziklafalak megmászására csak gyakorlott turisták vállalkozzanak.

Program időpont: 
2012. máj. 19 - 2012. máj. 20
Jelentkezési határidő: 
2012, május 10
Szállás: 
1 éjszaka panzióban vagy kempingben
Létszám: 
A túra indításához szükséges minimális létszám 5 fő, a maximális 10 fő.
Ár: 
12.900 Ft
Az ár tartalmazza: 
- a túravezetés díját, a vezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit
Az ár nem tartalmazza: 
- az utazást oda-vissza
- az esetleg felmerülő parkolási díjat
- a szállás költségét, mely kb. 10-15 EUR/fő/éj
- a belépőjegy árát (1,50 EUR/fő/nap)
- étkezés
- biztosítás
Program: 

1. nap

Podlesok – Suchá Belá – Klastorisko – Podlesok
Egyéni kiutazás Magyarországról.
Találkozó 10.00 órakor a Szlovák Paradicsomban lévő Podlesok kemping parkolójánál. Innen gyalog megyünk a közelben található Suchá Belá (Száraz-víz-szurdok) szurdokba, ahol fém és falétrákon juthatunk egyre feljebb. A szurdok végén rövid gyaloglást követően jutunk el egy középkori kolostor romjaihoz, a Klastoriskohoz (Vörös-kolostor), ahol egy kis vendéglőben olthatjuk szomjunkat, ill. elfogyaszthatjuk ebédünket. Innen kb. 1 óra alatt érünk vissza a parkolóba.
Az éjszakát egy podlesoki panzióban vagy kempingben töltjük.
Táv: kb. 9 km Szintkülönbség: kb. 400 m Menetidő: kb. 4-5 óra

2. nap
Podlesok – Hernád-áttörés – Tamásfalvi kilátó – Podlesok
A reggeli elfogyasztása után, 09.00 órakor Podlesok parkolójából indulunk következő túránkra, amely a Hernád folyó mellett vezet, majd kis kitérővel rövid kaptatón eljutunk a Tamásfalvi kilátóig, ahonnan a Hernád folyó felett a másik oldalon megyünk vissza autóinkhoz.
Táv: kb. 17 km
Szintkülönbség: kb. 600 m Menetidő: kb. 6-7 óra
A túrát követően egyénileg történik a hazautazás Magyarországra.

Szükséges tapasztalat:
A túrák közepes fizikai állóképességgel és némi akaraterővel teljesíthetőek. A turistaösvények jól kijártak és általában sűrűn jelzettek, több helyen pedig létrák, sziklához erősített fémtálcák, kapaszkodóláncok segítik utunkat. A túrát 12 éves kortól ajánljuk.

Szükséges felszerelés:
Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegélycsomag, fejlámpa, kb. 25 literes hátizsák, túrabot és kamásli opcionális (kempingezés esetén: sátor, hálózsák, derékalj)

Térkép: 

Javascript is required to view this map.

Jelentkezés erre: Szlovák paradicsom
Kérjük add meg az e-mail címedet a jelentkezéshez, ha nem vagy regisztrált tagunk! Ha már regisztráltál, jelentkezz be a felhasználóneveddel. Regisztrálhatsz is nálunk, ha további előnyökhöz szeretnél jutni portálunkon keresztül.
Itt jelezheted, hogy mennyien vesztek részt a programon. Az egyéb kívánságokat, kérdéseid is ide írd!
Telefonos elérhetőséged a könnyebb szervezés érdekében. (Indulásnál, érkezésnél, bármilyen változás esetén így is tudunk értesíteni) Opcionális, nem kötelező megadnod.
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Írja be a képen látható karaktereket.