Szauna az Alpok tetején

Négy kalandvágyó finn alkalmi szaunát épített Nyugat-Európa tetején, a Mont Blanc csúcsán. A négyes múlt szombaton nulla fok alatti hőmérsékletben mászott fel a hegyre. Ezt követően hozzáláttak a szauna felállításához, melyhez különleges sátrat és fatüzelésű kályhát használtak.

A finneknek vállalkozásuk megvalósításához jó és tiszta időre volt szükségük. A csapat még éjjel nekiindult, hogy pirkadatra felállítsa a világ talán legszebb kilátásával bíró szaunáját.

A csúcsra felérve rettenhetetlen északi rokonaink munkához is láttak, majd művük elkészültével békésen szaunáztak, élvezték a kilátást.

Kari Harkönen, a szaunaépítők egyike így fájdította a szívünket: „Olyan forróság lett a szaunában, hogy kifejezetten frissítő volt meghempergőzni a hóban, a kint mínusz 5 fokos levegőn."

A csoport tervének kivitelezése előtt elidőzött a jelentős tengerszint fölötti magassághoz történő alkalmazkodással.

Akinek esetleg felcsillant a szeme és úgy gondolja, hogy kiegyensúlyozott fogyasztói létezését Mont-Blanc-i szaunázással hevítené üzemi hőmérsékleten túlra, annak szomorú hír, hogy a finnek, miután tervüket megvalósították, a szaunasátrat elbontották és megkezdték ereszkedésüket az Alpok tetejéről.

Forrás: turizmusonline.hu