Rax klettersteig

Földrajzi besorolások: Rax | Alpok
Túra típusok: via ferrata/klettersteig
Haid-Steig
A Raxalpe a magyar-osztrák határtól alig egy órányira, Alsó-Ausztria déli részén, a Semmering síterep szomszédságában terül el. A minden oldalról meredek sziklafalakkal határolt fennsík átlagos magassága 1600-1800 méter között húzódik, legmagasabb pontja a 2007 méter magas Heukuppe. A természetjárók körében rendkívül kedvelt, hiszen a gyönyörű hegyvidéki táj, gazdag növény- és állatvilág már egy hétvégi kirándulás keretében is új erővel tölt fel mindenkit, és kiragad a hétköznapok taposómalmából. Több mint száz jelölt turistaösvény, köztük számtalan sziklamászó hely és via ferrata útvonal található itt, végtelen számú variációját kínálva a hegytömb bejárásának. A fennsíkon számos hegyi fogadó és menedékház található.
Program időpont: 
2012. Okt 13 - 2012. Okt 14
Jelentkezési határidő: 
2012, október 3
Utazás: 
Egyéni kiutazás Magyarországról. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.
Szállás: 
menedékház
Létszám: 
Minimális létszám 4 fő, a maximális 6 fő.
Ár: 
19.900 Ft
Az ár tartalmazza: 
- hegyi vezetés díját
- a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit
- a technikai felszerelés bérleti díját
- sportbiztosítás
Az ár nem tartalmazza: 
- utazási költséget oda-vissza
- szállás költségét
- étkezést
Nehézség: 
Teufelsbadstubensteig (A-B), Wachthüttelkamm (A), Haid-Steig (B-D,I), Preinerwandsteig (A-B)
Program: 
1. nap: Teufelsbadstubensteig – Wachthüttelkamm Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Raxalpe: kb. 320 km). Találkozó legkésőbb reggel 9.30 órakor a Weichtalhaus menedékház parkolójában. Kérjük, hogy mindenki pontosan érkezzen, mert várni sajnos nem tudunk! A Weichtalhaus (563 m) parkolójától kb. 1 órát gyalogolunk a beszállásig, a mászás kb. 1-2 órát vesz igénybe. Ha a társaságnak van kedve, akkor (+400 m szintemelkedéssel) teszünk egy kis kitérőt az Ottohaus menedékházba, ahol jóízűen megebédelhetünk, majd a Wachthüttelkamm úton kb. 3-4 óra alatt leereszkedünk a Weichtalhaus parkolójához. Szintemelkedés: 690 m, ebből 350 m ferratán, a kitérővel + 400 m Menetidő: 4-5 óra, a kitérővel 7-8 óra Szállás: menedékházban 2. nap: Haid-Steig – Preinerwand – Preinerwandsteig Szálláshelyünkről reggel indulunk autóinkkal, melyeket a Griesleiten Parkplatz (868 m) parkolójában hagyunk, majd innen gyalog folytatjuk utunkat. A Haid-Steig ferrata beszállásáig az út 1,5-2 óra, a via ferrata 1-3 óra, majd felsétálunk a Preinerwand (1783 m) csúcskeresztjéig, és a Preinerwandsteig ferratán lemegyünk autóinkhoz. A lemenetel kb. 3 órát vesz igénybe. A parkolóból egyénileg utazunk haza. Szintemelkedés: 920 m, ebből 400 m ferratán Menetidő: 5-8 óra
Szükséges felszerelés: Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 25 literes hátizsák, túrabot. Mivel a matraclágerben nincs fűtés, ezért októberben szükség lehet egy jó hálózsákra is. Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett). A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során! Szállás részletesen: 1 éjszakát a Weichtalhaus menedékházban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket. A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk. Fontos! Jó, ha tudod, hogy a Höllental völgyben nincs térerő, így mobiltelefonoddal a Weichtalhaus menedékházban nem tudsz hívást kezdeményezni, illetve fogadni.
Térkép: 
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
Jelentkezés erre: Rax klettersteig
Kérjük add meg az e-mail címedet a jelentkezéshez, ha nem vagy regisztrált tagunk! Ha már regisztráltál, jelentkezz be a felhasználóneveddel. Regisztrálhatsz is nálunk, ha további előnyökhöz szeretnél jutni portálunkon keresztül.
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.