Skip to Content

Köszöntő

A Túrázz velünk túraportál

A túraportál célja, hogy összefogja és rendszerezze azokat a szabadidős programokat, amelyeket hazai magánszemélyek, túraklubok, egyesületek, cégek vagy irodák szerveznek. Közös bennük hogy:

  • a túrázással, természetjárással, kalandtúrákkal kapcsolatos programok
  • kifejezetten színvonalas, jól szervezett utakat jelenítünk meg
  • bármilyen meghirdetett program esetében közvetlenül a szervezővel történik a kapcsolattartás
  • a portálunkon megjelenő programok széles skálán mozognak kezdve a magánkezdeményezésű teljesen ingyenes egynapos túráktól egészen a profi irodák által szervezett extrém külföldi kalandtúrákig.

Kik vagyunk? A Túrázz velünk Klub

A Túrázz velünk klub célja, hogy természetközeli, értékes programokat, élményeket szervezzünk olyan fiataloknak és idősebbeknek egyaránt, akik szintén szeretik a természetjárást, túrázást, hazai és külföldi kultúrák megismerését sajátos, emberközeli szemszögből. Túraszervezőink, túravezetőink lelkes természetjárók, akiket igazi értékek motiválnak. Megszerzett tudásukat, tapasztalataikat szívesen adják át a jelentkezőknek, résztvevőknek.

Bővebben itt olvashatsz rólunk >>>

170 méteres extrém függőhíd Svájcban

170 méteres az Alpok leghosszabb függőhídja - a napokban átadott svájci átkelő száz méteres magasságban vezet át egy gleccsertó felett. 
A svájci Trift-gleccser a globális felmelegedésnek következtében annyira visszahúzódott, hogy a túrázók számára nehezen megközelíthetővé vált. Ezen azzal segítettek a Svájci Alpok Klub aktivistái, hogy a helyi jégfolyam helyén képződött tó fölé még 2004-ben feszítették ki az első függőhidat - a 100 méter hosszan. Évente 20 000 túrázó használta a nepáli mintára készült átkelőt, amelyet a szelek is erősen megrongáltak az elmúlt években.
Emiatt idén új és hosszabb függőhidat építettek, a 170 méteres gyaloghidat a tó fölött 100 méteres magasságban húzták ki  - jóval erősebb és biztonságosabb, mint elődje. Hat hét alatt készült el, 7500 kilogramm acélt, öt kilométernyi acélkábelt és 340 darab faelemet használtak fel hozzá - 6500 csavar rögzíti az alkatrészeket és 350.000 svájci frankba került.

Eger - Miskolc autóbuszjárat 2010-ben

Ajánló

A bükki túrázók figyelmébe ajánljuk, hogy az Agria Volán 2010-ben is egész évben vasárnaponként közlekedteti a Bükkön átvezető Eger – Felsőtárkány – Tamás-kútja – Bánya-hegyi (bánkúti) elágazás – Répáshutai elágazás – Hollóstető – Lillafüred – Miskolc buszjáratot.
Az autóbusz - a Budapestről 6:15-kor induló gyorsjárathoz csatlakozva - 8:30-kor indul Egerből, a Bükk-fennsík, a Nagy-mező elérését legkönnyebben lehetővé tevő, 700 m magasan lévő Bánya-hegyi elágazás buszmegállót 9:14-kor éri el. Innen kiindulva a Bükk-fennsík legvadregényesebb turistaútjai barangolhatók végig a Nagy-mező, Jávorkút, Bánkút felé, viszonylag könnyen felkereshetők a Bükk varázslatos sziklaormai, a Három-kő és a Tar-kő, de el lehet jutni a mesés szépségű, fenyvesekkel tarkított, gyepes, sziklás, borókás Sugaró völgyteknőjébe is.
bükki, vasárnapi járata Miskolcról 15:15-kor indul vissza Egerbe, a turisztikailag kiemelkedően fontos Bánya-hegyi megállót 16:31-kor érinti.
Autósoknak is kiváló, környezetbarát program, ha a gépkocsit Eger–Felnémeten hagyva busszal utaznak a Bánya-hegyig, onnan a Bükk-fennsíkon, a Szalajka-völgyön át Szilvásváradra túráznak, ahonnan vonattal térnek vissza Felnémeten hagyott autójukhoz.

Hogyan csökkentsük a hátizsákunk súlyát?

Ajánló

Hosszabb túrákon, kirándulásokon egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi súlyt cipelünk magunkkal az úton. Sok-sok többletenergiánkba kerülhet egy-egy felesleges használati tárgy hátizsákban cipelése. A túrázáshoz szükséges felszerelés súlya nagymértékben befolyásolhatja hosszabb távon komfortérzetünket. Összeszedtük egy csokorba azon kis tippeket, trükköket, amikkel könnyebbé tehetjük hátizsákunk tömegét. A turatippek.blogspot.com cikkéből megtudhatjuk, hogy mit érdemes és mit nem érdemes magunkkal vinnünk.

Lassan itt az idő...és kimerészkedsz....talán egy kulcsosház..az erdőben:)

Ajánló

Mi is az a kulcsosház?

A magyarországi turistaszálláshelyek egyik jellegzetes és sokak által kedvelt formája a kulcsosház. Eltérően a turistaházaktól és a turistaszállóktól nincs állandó személyzete, így ára is jóval olcsóbb azoknák. A kulcsosházakat többnyire egyesületek, szakosztályok tartják fenn, felügyelője legtöbbször a ház közelében vagy a házhoz legközelebb eső településen lakó gondnok.

Bölcs mondások a turistaságról

Ajánló

Érdekes gondolat?
Vagy csupán egy vélemény?
Mit gondolsz?

A túratársak nem szorulnak házasságközvetítőre.
Akarat híján minden hegy túl magas.
Akarmeddig megyünk: szemünk és vágyunk tovább ér.

Klein Dávidék újra a Mount Everestet hódítják

Ajánló

Klein Dávid és Várkonyi László 2010 tavaszán újra arra készülnek, hogy a Dreher 24 Everest Expedíció (2010) keretében, a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack használata nélkül érjék el Földünk legmagasabb pontját, a Mount Everest csúcsát.
A 2010 tavaszi expedíció megvalósítaná a Mount Everest (8850 m) első magyar oxigénpalack nélküli megmászását! Mindkét hegymászó többször próbálkozott már a feladat megvalósításával. 2007 tavaszán 8650 méterig jutottak oxigénpalack használata nélkül.
Az expedíció jelentőségét az adja, hogy ez lenne az első magyar valódi, „tiszta” megmászás: ha sikerrel járnak, úgy ez lesz a hegy első valódi, palack nélküli magyar megmászása.

Vigyázat! Hamisítvány!

Ajánló

Kína és a távol kelet ipari fellendülésének következtében a márkás sportruházat gyártók egyre nagyobb számban települtek át a komoly textiliparral rendelkező országba, amely azon felül, hogy hatalmas munkaerőpiaccal rendelkezik adó-, és vámkedvezményekkel csalogatta a vállalatokat.
Sajnos a folyamat kellemetlen mellékhatása, hogy az országban "termékmásolásra", hamisításra szakosodott gyártók (zugvarrodák) is szép számmal akadnak, akik kétes eredetű és minőségű, ám az eredetire megtévesztésig hasonlító termékekkel árasztották el a kínai nagyvárosok hatalmas piacait. Ezeken a piacokon szinte az összes prémium árucikk másolatát büntetlenül lehet árulni, mivel egyelőre a fogyasztóvédelmi szervezet nagysága nem áll arányban a piacok és az ország nagyságával.