Mezítlábas Park Tabajdon

Itt a tavasz, ideje tehát bejáratni újra a túrázástól elszokott lábunkat. Aki valami igazán különlegesre vágyik, annak érdemes felkeresnie a Fejér megyei Tabajdon a mezítlábas parkot.

Mi az, hogy Mezítlábas park? Nos, valóban mezítláb lehet sétálni a nyárban kellemes árnyékot nyújtó fák között egy patak mellett. Egy kis dombról - mely ugyan a Szabadsághegy nevet viseli - remek kilátásban gyönyörködhetünk, akár a Vértes-hegységet is láthatjuk a távolban, vagy elleshetünk néhány pillanatot egy nyugalmas kis falu életéből. Lovasokat láthatunk a határban, de előfordul egy-egy fogat is vagy szekér. Eközben a jó levegő biztosított, hiszen ameddig a szem ellát, és még azon túl sincs ipari környezetnek nyoma.
Miért éppen mezítláb? Nem megkönnyebbülés levenni a cipőt egy fárasztó nap után? Szóval azért mezítláb, mert ebben a parkban kialakítottak egy útvonalat, ahol 21 féle járófelületen kápráztathatjuk el vagy dolgoztathatjuk meg talpizmainkat. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetjük itt a hűvöset vagy éppen a téglaburkolat melegségét. Nem szoktunk járni kukorica csutkán vagy fenyőtobozon? Itt azt is lehet!

A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.