Izland

Hosszú hétvége Észak-Izlandon

Izland egy természetes „vulkán-múzeum”, a mélységi erők „építészetének” bemutatóterepe, „skanzenje”! Útvonalunk mentén Dél-Izlandon a lefagyott Vatnajökull rejt tűzhányókat, DNY-on a Hekla rétegvulkán képe uralja a tájat, ÉNY pedig „rokonáé”, a lefagyott Snaefellsjökullé (20 km2-nyi a „csonthó” rajta!). A „tüzes hegyek” mellett az utóvulkanizmus különféle jelenségei is ámulatba fognak ejteni! A magasból vagy a tenger felől közeledve a szigethez, - szép időben - már messziről feltűnhet néhány égbe szökő, forrongó gőzoszlop, mintha mindenfelé nagy tüzek füstje csapna a magasba… A gejzírek közül (100-nál is több található a szigeten!) jó párat megcsodálhatunk! Az évekkel ezelőtt elszunnyadt „nagy öreg”, a Geysir szomszédjában még mindig „fickós” társa, a Stokkur viszonylag sűrűn lövelli ki a turistákat néha bizony „megfuttató” vízoszlopát… Elszökkenve előle kedvet kaphatunk bolyongani egyet a közeli csodás szolfatára- és fumarolamező színes kincsei között… Dél-Izland legkarakteresebb tájegysége, Európa legnagyobb jégmezejének, a Vatnajökullnak déli pereme. A tengerszint közelébe aláereszkedő gleccserkarok fotózása mellett itt jókat is barangolhatunk - például a morénadombokon vagy az állandóan fejlődő kavicsos-homokos olvadékvíz-mezőkön; utóbbiak Izland „klasszikus” tájegységén, a „sandurok földjén” találhatók, némelyik közülük több száz négyzet-kilométernyi „sekély tenger”…

Program időpont: 
2012. jún. 15 - 2012. jún. 20
Jelentkezési határidő: 
2012, május 20
Utazás: 
kisbusz, repülőgép
Szállás: 
5 éj vidéki ifjúsági szállásokon, vendégházakban
Létszám: 
7 fő
Ár: 
149.800 Ft
Az ár tartalmazza: 
- szállást
- az autóbérlést, az útdíjakat, az üzemanyagot
- a túravezetést és a szervezést
Az ár nem tartalmazza: 
- repülőjegyet és illetékeit
- az ellátást (önellátás)
- biztosítást
- fakultatív programok, múzeumbelépők árát
Program: 

Thjórsárhraun-lávaár – Földünk legnagyobb egy kitöréssel keletkezett lávatakarója, 8000 éve folyt ki egy hasadékon és 130 km hosszú!
Hveravellír – Gleccserek közé zárt gőzölgő „csodavilág”, , ahol a természet által kialakított 38c°os vízben ülve, csodálhatjuk a látványt.
Gullfoss - Izland nagy hatású „ikonja”: erő és örökkévalóság – e kettőt testesítik meg a széles kanyonban, több lépcsőben aládübörgő víztömegek; ez a sziget leghíresebb vízesése…
Geysir és Strokkur – előbbi a szökőhévforrások névadója, a másik Izland legnagyobb időszakos forróvíz-kitörése
Myvatn – A tó és környéke Izland legkedveltebb túristacélpontjai közé tartozik és nem ok nélkül. Az ember itt kézzel fogható közelségbe kerülő vulkanizmus és a páratlan madárvilág elkápráztatja az oda ellátogatót.
Aldeyjarfoss – Izland egyik legszebb és méltánytalanul mellőzött vízesése, ahol hatalmas bazaltorgonákon átverekedve magát hömpölyög lefelé a hordalékokkal teli áradat.
Húsavik – a bálnákban leggazdagabb parti vizei itt találhatók az Atlanti óceánnak – a gyönyörű, tengeri madaraktól hemzsegő partvidéken tett bálnaszafari meghatározó élmény lehet…
Hindisvik – Itt található a legnagyobb fókakolónia az országban. Rólunk szinte  tudomást sem véve,a szemünk láttára úszkálnak, süttetik a hasukat vagy játszanaka sziklák közt, ezek a kedves állatok
Reikjavik – A világ legészakibb fővárosa. Iagi „nyüzsgő” északi város , kedves emberekkel érdekes épületekkel és ételekkel.

Ettől részletesebb program a CINTO honlapján...

Az időjárás befolyásolhatja a gyalogtúrákat és a természetben zajló programokat. Szélsőséges időjárás esetén irodánk fenntartja a jogot a program megváltoztatására. Egy esetleges programváltozás esetén a túravezető helyettesítő programokat javasol a helyszínen.

Térkép: 

Javascript is required to view this map.

Jelentkezés erre: Izland
Kérjük add meg az e-mail címedet a jelentkezéshez, ha nem vagy regisztrált tagunk! Ha már regisztráltál, jelentkezz be a felhasználóneveddel. Regisztrálhatsz is nálunk, ha további előnyökhöz szeretnél jutni portálunkon keresztül.
Itt jelezheted, hogy mennyien vesztek részt a programon. Az egyéb kívánságokat, kérdéseid is ide írd!
Telefonos elérhetőséged a könnyebb szervezés érdekében. (Indulásnál, érkezésnél, bármilyen változás esetén így is tudunk értesíteni) Opcionális, nem kötelező megadnod.
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Írja be a képen látható karaktereket.