Skip to Content

Szlovák Paradicsom - Holló szikla/Glac tető

Szlovák Paradicsom - Holló szikla/Glac tető - Szlovák Paradicsom sorozat

Tölts velünk két napot a kitavaszodó Szlovák Paradicsomban. Úticélunk között szerepel a Paradicsom legszebb panorámáját nyújtó Holló-Szikla és a Glac-tető fennsíkja Stratena közelében. A Glac-tetõ fennsík jellegû terület, melyet több kisebb rét tesz még szebbé. Ezt az érintetlen területet járjuk be túráink során, melyen megismerkedhetünk egy érdekes természeti jelenséggel is: az időszakos forrással.

Időpont: 
2010. április 24-25.
Jelentkezési határidő: 
2010. április 12.
Szervező: 
Túrázz velünk klub (egyéni szervezés)
Utazás: 
Egyénileg telekocsi rendszerben, az egy autóban ülőket segítünk összeszervezni.
Szállás: 
Panzióban
Létszám: 
Minimum 6 fő, maximum 16 fő.
Ár: 
5800 Ft
Az ár tartalmazza: 
- a szállást reggelivel
- túravezetés, szervezés költségeit
Az ár nem tartalmazza: 
- utazás költségét, melyet az egy autóban ülők osztanak el
- az étkezések költségét
Program: 

1. nap
Miután mindenki megérkezett Stratena páratlan fekvéső völgyébe, elindulunk aznapi túránkra, melynek célja a hihetetlen panorámát nyújtó Holló-Szikla. Előszőr magas sziklafalak között kapaszkodunk fel, amíg el nem érjük a fennsíkot. Ezt követően lazább erdei séta következik.
A Szlovák Paradicsom forrás-különlegessége a Holló-szikla alatti Időszaki-forrás (Občasný prameň). Itt megtölthetjük kulacsainkat, ha szerencsével járunk, és épp csörgedezik belőle a víz.
Kis gyaloglást követően már látszik a Holló-szikla tömbje, melyet jobb oldalról megkerülve jutunk fel a csúcsra. Innen hihetelen panoráma tárul elénk. Jó időben megpillanthatjuk a Magas-Tátra csipkézett vonulatait is.
A visszautat egy másik útvonalon tesszük meg a tavasszal nyíló virágok rengetegében, mely az alpesi rétek hangulatát idézi majd.
A négyórás túrát követően elfoglaljuk szállásunk a faluban.

2.nap
Reggel a közeli Dedinkyből indulunk a Glac fennsík körtúrájára, amely megközelítőleg 6 órát vesz majd igénybe. Néhol még feltehetőleg havas területeken járva teszünk egy kört a fennsík egyik legszebb útvonalán. Ez a terület egy kevésbé látogatott része a Szlovák Paradicsomnak, ezért nyugodtan élvezhetjük majd a természet csendjét gyalogtúránk során. Az útvonalat bejárva visszatérünk autóinkhoz, ahonnan mindenki élményekkel gazdagon hazafelé veszi az irányt.
 

Fotók: a tervezett program fotói >>

Videó: Holló szikla (Havrania skala) panoráma:


Térkép: 

Javascript is required to view this map.

Jelentkezés a Holló szikla/Glac tető programra

Itt jelentkezhetsz a 'Szlovák Paradicsom - Holló szikla/Glac tető' túrára.

Itt jelezheted, hogy mennyien vesztek részt a programon. Az egyéb kívánságokat, kéréseid is ide írd!