Hogyan?

Kérdések, amelyek gyakran felmerülnek
 

Milyen programokat kínálunk?

A Túrázz velünk portál célja hogy összefogja azokat a programokat amelyek:
- a túrázással, természetjárással, kalandtúrákkal kapcsolatos programok
- kfejezetten színvonalas, jól szervezett utak
- a portálunkon megjelenő programok széles skálán mozognak kezdve a magánkezdeményezésű teljesen ingyenes egynapos túráktól egészen a profi irodák által szervezett extrém külföldi kalandtúrákig.

Kik szervezik az utakat?

A Túrázz velünk portálhoz csatlakozott hazai magánszemélyek, túraklubok, egyesületek, cégek vagy irodák hirdetnek itt meg utakat. A partnerek listáját itt találod.

Kik utaznak velünk?

Partnereink által az oldalunkon meghirdett túrák kalandtúrák, természetjárrással kapcsolatos programok. Ebből kifolyólag a programokra jelentkező túratársak általában a 20 és 45 év közötti korosztályból kerülnek ki. Vannak köztük kezdő túrázók és olyanok is, akik már évek óta járják a természetet. Sokan jönnek egyedül, hiszen remek lehetőség egy ilyen program az ismerkedésre is. Jellemző a fiatalos, jó hangulat túráinkra.

Hogyan történik az utazás? Mennyibe fog ez nekem kerülni?

Az utazást a legkülönbözőbb módon történhet attól függően, hogy a program meghirdetője épp hogyan szervez azt meg.  Ezt minden  esetben külön feltüntetjük a progam kiírásánál. Lehet:
Busszal, kisbusszal: ebben az esetben a program szervezője biztosítja a járművet és ő szervezi meg az utat is. Ilyenkor a program ára legtöbb esetben tartalmazza ezt a költségelemet is.
Telekocsi rendszerben: az útiköltséget minden esetben az egy autóban ülők osztják el egymás között. Ez függhet attól, hogy mennyien ültök egy autóban, milyen messziről indultok, mennyi az aktuális üzemanyagár. Jellemzően 3-4 fő esetén ez a legolcsóbb utazási forma. Az elszámolás mindig a korrektség elvén működik. Ilyenkor a program kiírói segítenek "összehozni" az együtt utazókat.

Honnan tudhatom, hogy bírom-e majd a túrát?

A túrákat nehézségi kategóriákba soroljuk, melyről bővebben itt olvashatsz. Minden túrakiírásban feltüntetjük a túra nehézségét és azt, hogy kinek ajánljuk. Lehetnek olyan útvonalak, technikai és fizikai nehézségek, amik bizony nem mindenki számára egyformán teljesíthetők. Ezekre minden egyes túrakiírásban külön felhívjuk a figyelmet.

Hogyan öltözzek? Milyen felszerelés kell a túrához? Mit hozzak magammal?

Összeállítottunk egy részletes leírást, amelyben minden típusú túrához ajánljuk a megfelelő öltözéket. Kérjük ezt olvasd át az indulás előtt!

Hogyan és mikor jutnak el a túratársak fotói utólag hozzám?

A fotóink egymás közötti megosztására a picasa képmegosztó rendszerét használjuk. Amenyiben saját fotóid szeretnéd másokkal megosztani, úgy kövesd a leírást erről.
Ha a túra után kíváncsi vagy a mások által készített felvételekre, úgy az pár napra rá megjelenik a Túrázz velünk fotóalbumában. Légy türelemmel a túrát követően, hiszen kell némi idő, hogy összeszedjük, rendszerrezzük és feltöltsük a fotókat.

Részt szeretnék venni egy programon, mit kell tennem?

1. Jelentkezz a programra. A program kiírás alatti részben e-mail címed és neved megadva jelezd részvételi szándékod. Egyéb észrevételeid, kérdéseid is beírhatod ezen a részen.
2. Az általad megadott e-mail címre a program szervezője elküldi a további teendőket, tudnivalókat, felveszi veled a kapcsolatot.
Tehát bármilyen meghirdetett program esetében közvetlenül a szervezővel történik a kapcsolattartás!


Részvételi feltételek, amire figyelj még

A részvételi feltételek az egyes túrák szervezőinél eltérhetnek, ezért kérjük, mindenképp tanulmányozd azt a program kiírójának honlapján!