10 jótanács a túraöltözet tisztításához

túrakabát

Aki túrázásra adja a fejét, egy idő után beruház egy jó minőségű túrakabátba vagy bármilyen technikai öltözetbe. Ezek persze ugyanolyan törődést, tisztítást igényelnek, mint más túrafelszerelések. Vagyis kicsit mégis mást... Mire figyeljünk oda mosáskor, tisztításkor, szárításkor és tároláskor? Adunk pár tippet erre vonatkozóan.

Mielőtt kerékpárt vásárolnál

bicaj

Ha felmerült egy gondolat... Ki mondta, hogy túrázni csak gyalog lehet?
Itt a tavasz, itt van végre, pattanjatok biciklire, aztán irány (őrülteknek) a János-hegy, netán (szelídeknek) valamelyik sziget, lehet menni 3 napra, vagy csak kitekerni a szomszédba. Bármelyik típusát is képviseled a biciklistáknak, ha komolyabb beruházásra készülsz, már ami leendő kerékpárodat illeti, akkor érdemes némi előkutatást végezni vásárlás előtt.

Mezítlábas Park Tabajdon

mezítlábas park Tabajd

Itt a tavasz, ideje tehát bejáratni újra a túrázástól elszokott lábunkat. Aki valami igazán különlegesre vágyik, annak érdemes felkeresnie a Fejér megyei Tabajdon a mezítlábas parkot.

A Hohe Wand Nemzeti Park

skywalk

A Hohe Wand Természeti Park Alsó-Ausztria déli részén, Wiener Neustadt közelében található. A 800 és 1.135 m közötti magasságban elterülő erdős fennsík egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető.

Töredeznek az Alpok csúcsai

matternhorn

A globális felmelegedés nem csak az Alpok gleccsereit, hanem legkeményebbnek tűnő sziklacsúcsait is elérte.

Tapasztalatok túrabakancsokkal kapcsolatban

túrabakancs

"Amikor elkezdtem a teljesítménytúrázást 2005-ben, fontosnak, sőt elkerülhetetlenül szükségesnek éreztem egy magasszárú túrabakancs beszerzését. Bújtam a gyártó cégek katalógusait, webes oldalait. Utólag azt kell, hogy mondjam, egyoldalúan közelítettem meg a kérdést.

Cartographia Kupa 2010 - teljesítménytúra mozgalom

cartographia térkép

Idén első alkalommal, 18 teljesítménytúra bevonásával megrendezésre kerül a "Cartographia Kupa 2010" nevet viselő teljesítménytúra mozgalom. A túrák 2010. január 30. és 2010.november.13. között kerülnek megrendezésre szerte az országban. Az első három túra már sikeresen lezajlott, a következő (Népek Tavasza) 2010. március 15-én (hétfőn) lesz.

A klettersteig-ek klettersteig-je: a Königsjodler

Königsjodler klettersteig

Program és túraajánló: Königsjodler klettersteig
Megközelítés: Ausztria, Hochkönig Bundesstrasse, 164. sz út felől
Kinek ajánljuk: csak gyakorlott, D klettersteiget biztosan mászó túrázóknak
Nehézség: extrém nehéz

170 méteres extrém függőhíd Svájcban

Svájc függőhíd

170 méteres az Alpok leghosszabb függőhídja - a napokban átadott svájci átkelő száz méteres magasságban vezet át egy gleccsertó felett. 

Eger - Miskolc autóbuszjárat 2010-ben

autóbusz

A bükki túrázók figyelmébe ajánljuk, hogy az Agria Volán 2010-ben is egész évben vasárnaponként közlekedteti a Bükkön átvezető Eger – Felsőtárkány – Tamás-kútja – Bánya-hegyi (bánkúti) elágazás – Répáshutai elágazás – Hollóstető – Lillafüred – Miskolc buszjáratot.

Hogyan csökkentsük a hátizsákunk súlyát?

túrázz velünk ajánlott cikk fotója

Hosszabb túrákon, kirándulásokon egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi súlyt cipelünk magunkkal az úton. Sok-sok többletenergiánkba kerülhet egy-egy felesleges használati tárgy hátizsákban cipelése. A túrázáshoz szükséges felszerelés súlya nagymértékben befolyásolhatja  komfortérzetünket. Álljon itt néhány jótanács, hogyan és mit érdemes csomagolnod az útra.

Lassan itt az idő...és kimerészkedsz....talán egy kulcsosház..az erdőben:)

kulcsosház

Mi is az a kulcsosház? A magyarországi turistaszálláshelyek egyik jellegzetes és sokak által kedvelt formája a kulcsosház. Eltérően a turistaházaktól és a turistaszállóktól nincs állandó személyzete, így ára is jóval olcsóbb azoknák. A kulcsosházakat többnyire egyesületek, szakosztályok tartják fenn, felügyelője legtöbbször a ház közelében vagy a házhoz legközelebb eső településen lakó gondnok.

Bölcs mondások a turistaságról

toll
Érdekes gondolat? Vagy csupán egy vélemény? Mit gondolsz? A túratársak nem szorulnak házasságközvetítőre. Akarat híján minden hegy túl magas. Akarmeddig megyünk: szemünk és vágyunk tovább ér.

Vigyázat! Hamisítvány!

goretex logo

 Kína és a távol kelet ipari fellendülésének következtében a márkás sportruházat gyártók egyre nagyobb számban települtek át a komoly textiliparral rendelkező országba, amely azon felül, hogy hatalmas munkaerőpiaccal rendelkezik adó-, és vámkedvezményekkel csalogatta a vállalatokat.

A Zemplén kalandpark

zamplén kalandpark bob

Sároraljaújhely város és a térség egyik legnagyobb jelentőségű beruházása 7 teljesen új attrakciót, számos új épületet és új utat foglal magába. Télen-nyáron nagyszerű attrakciók szórakoztatják az idelátogatókat.

Tartalomátvétel