Felszerelés - technológia és szabványok

Gore-tex: A Gore-tex bélés vízálló és lélegzőlábbeliket eredményez. Membránja leginkább az emberi bőrhöz hasonlóan viselkednek: az anyag millió kis pórusa lehetővé teszi a kipárolgó nedvesség távozását, de ugyanakkor megakadályozza a víz beszivárgását a cipő belsejébe, így lábad kényelmesen száraz marad még mélyebb vízben való átgázoláskor is. Kizárja a nedvességet és optimális klimát,teljesítményt biztosít megterhelő aktivitások végzése közben.Használatával lélegző és vízálló lábbeliket kapunk,amik minden időjárásban megfelelnek a lelkes kalandorok,komoly atléták és természetjárok elvárásainak.

Vibram: a legnevesebb nemzetközi cipőtalpmárka, amely gumiból és egyéb vegyes anyagokból készül. Magas teljesítésű anyag, csúszásmentes, kopásálló és tartós. Kiemelkedően jó lépésbiztonságot ad, a legjobb túrabakkancsoknál és túracipőknél alkalmazzák.

softshellSoftshell: a softshell kabátok, anyagok kevésbé vízállóak, viszont sokkal jobban szellőznek, rugalmasabbak és kényelmesebbek mint a teljesen vízhatlan anyagok. A vastagabb softshellek teljes védelmet nyújtanak a szél ellen, és egy rétegben egyesítik egy hőszigetelő polár és egy külső esőkabát tulajdonságait. Igazi univerzális ruházat, melyet szokás 80/20 kabátnak is nevezni, mivel az esetek 80%-ban megfelelő választás. Túrázáshoz, sítúrához, mászáshoz, de akár városi hétköznapokhoz is kiváló.

Polartec: ezen anyagból készült könnyű polár öltözékek jó hőszigetelők, mivel az anyag légbuborékai megkötik a test melegét. Ezzel párhuzamosan jól lélegeznek és gyorsan száradnak. Az anyag megengedi a gépi mosást: nem bolyhosodik és tartós konstrukciója miatt megőrzi szigetelő képességét.

Sympatex: egy könnyű, ultravékony, tömör poliészter membrán, ami teljesenvíz- és szélálló, valamint maximálisan lélegző. Ez a láthatatlan réteg a bélés és külső réteg között egy falat jelent a nedvességnek de a fizika és a kémia csodáinak köszönhetően az áthatolhatatlanság mégis át engedi a párát, így a tested teljes védelemben lélegezhet.

Windstopper: a Windstopper ruhákat tartós szélállóság és maximális lélegzőképesség jellemzi, ami kevesebb réteg és vékonyabb öltözék alatt is megtartja a test melegét. Amikor a szél átfúj a ruhán megzavarja a test mikroklimáját, azaz a vékony hőréteget a bőrön: a hideg szél kiűzi a meleg levegőt a ruha alól.

Quantum: a quantum textília az izzadságból származó párát elvezeti, így teljes komfortérzetet biztosít. A Quantum kiváló víz-, és szélállóságot, tartós víztaszítást garantál.

 

Cathex: a Cathex anyag vízálló, légáteresztő réteget és a tartósan víztaszító kidolgozást egy sűrűn szövött anyaggal ötvöztünk. A végeredmény egy olyan anyag, amely visszataszítja a külső nedvességet, míg az izzadságból a párát elvezeti. Kívül-belül szárazon tart.

Full circle: a Full circle system szellőzés biztosítja, hogy a meleg ruha alatt a test lélegzése biztosított legyen. A levegő áramlása így maximálisan biztosított, az izzadságot pedig el is felejtheted.
 

Harddura: a Harddura nylonanyag 2-14-szer tartósabb, mint a hagyományos nylon négyszer olyan tartós, mint a polipropilén, 14-szer olyan tartós, mint a gyapjú. Különleges ellenálló, nem lyukad, nem szakad!Gyorsan szárad. Könnyü gondozni.

Bi polar: A Bi polar anyag verhetetlen, ha a hőtartás, a melegítés és a veríték szabad elvezetése a cél. A H őszigetelő réteg hatását tovább fokozza, hogy polár kabátjaink testre szabottak, így kevesebb levegőt kell felmelegíteni, ráadásul a test is szabadon mozoghat bennük.
Kifejezetten a polár kabátokba fejlesztették ki az egyedülálló szélfogó bélést, amely a szél 73, 4%-át felfogja , így segítve viselőjét, amikor támad a szél.

Hollofleece: az új fejlesztésű Hollofleece anyag garantálja a hőtartást, az izzadságot ugyanakkor kiengedi. Ha a kabáttal együtt használod, nincs az a szélsőséges időjárás ami ami kifogna rajtad.

Scotchgard: a Scotchgard védelem egy olyan láthatatlan és tartós védőpajzsot jelent minden egyes textilszálon, amin a víz és olaj gyöngyözve lepereg és a cseppek nedvszívó ruhával könnyen felitathatók. Víztaszító tulajdonsága megakadályozza a nedvesség beszivárgását és így a textilia gyorsabban szárad.

Windguard: a Windguard technológia kiemeli az anyag szélálló tulajdonságait a hőtároló és részben vízálló ismérvei mellet. Négy irányban strech anyaga teljes mozgás szabadságot bíztosit. A speciálisan a két polár réteg közé helyezett membránja 12.000 mmWP vízálló ,lélegző képességgel rendelkezik.

Air Cushion: légpárnás közbenső talpréteg, a légpárna minden egyes lépésnél összepréselődik a saroknál, és így az emberi testsúly négyszeresének megfelelő sokkhatást képes elnyelni.Ezzel egyedülálló kényelmet és tartást biztosít.Továbbá a légpárna tölcsér alakú tere a sarkaknál helyes pozicióban tartja a lábat így nyújt extra biztonságot.

Liteprotex: vízálló, lélegzo 2 rétegu high-tech anyag: szövet vízlepergeto teflon kikészítéssel vízálló és lélegzo mikropórusos poliuretán membrán.

Rp.Tech: vízálló lélegzo laminált szövet. A funkcióréteg mikropórusos poliuretán film.
Vízállósága: > 10000 mm vízoszlop-nyomásnak felel meg, lélegzoképessége 9000 g/m2/24h. Vízlepergetoképességét a Teflon® impregnálás biztosítja. A termék kiválóan véd a legmostohább idojárás ellen.

Tech Plus: forradalmian új vízálló, vízlepergető "munkája" eredményeként nem engedi be a vizet, már az anyag külső felszínén megállítja a cseppeket. Tech Plus™ védelem rendkívül tartós és az anyag teljes élettartama alatt biztosítja a száraz és kényelmes viseletet.

Thinsulate: Kiváló hőszigetelést biztosító anyag. Összehasonlítva más hasonló anyagokkal a THINSULATE sokkal könnyebb, kisebb térfogatú és kényelmesebb viselet.

Windbloc: kifejezetten a The North Face számára kifejlesztett anyag, amely amellett, hogy rugalmasságának és légáteresztő-képességénekköszönhetően komfortos viseletet biztosít, hatékonyan tartja távol a hideget. A Windwall™ technológiával készült anyagok a szél 80-95%-át képesek kiszűrni, valamint megfelelő lélegzési képességének köszönhetően aktív mozgás mellett is szárazon tart. Mindezeknek megfelelően aláöltözetként, illetve enyhébb időben önálló rétegként is viselhető.

APex: az Apex™ a The North Face szabadalmazott soft shell alapanyaga, amely hatékonyan véd a széltől és az esőtől, légáteresztő képessége pedig meghaladja a hagyományos soft shell dzsekianyagokét. Az Apex™ kétkomponensű szövete nylon vagy nylon/poliészter és elasztán szálak sűrű szövetéből készül, ami ellenáll a szélnek és a nedvességnek. Vízállóságát tovább javítja a DWR bevonat. A kétkomponensű anyag belső oldala finoman bolyhos, ami növeli az anyag tagoltságát és a megkötött meleg levegő mennyiségét, illetve javítja a nedvességelvezető képességet. Az Apex™ anyaga emellett kítűnő légáteresztő képességgel is rendelkezik., így folyamatos szellőzést biztosítva segít a felesleges hő és pára kivezetésében, és a komfortérzet megőzésében.
Az anyag légáteresztő képessége az időegység alatt anyagon átjutó levegő térfogatával mérhető, amerikai szabvány mértékegysége a köbláb/perc (cubic feet/minute, CFM). A hagyományos soft shell anyagok felépítésükből adódóan nem légáteresztők. Az Apex™ anyagai az alábbi három teljesítménykategóriába sorolódnak:
1. Apex™ Aerobic:
Minimális önsúly, lwgjobb nyújthatóság és légáteresztő képesség, minimális védelem a szél és a csapadék ellen.
Légáteresztő képessége: 20+ CFM
2. Apex™ Universal:
Közepes önsúlyú, fokozott védelmet nyújt a szél és a csapadék ellen. Alacsonyabb légáteresztő képességű, melegebb anyag. Kitűnő választás változatos időjárási viszonyok és különféle mozgásigényű tevékenységek esetén.
Légáteresztő képessége: 5-20 CFM.
Párolgási mutatója (MVTR): 24 óránként 800g/m2
3. Apex™ Weather Block
a legnagyobb önsúlyú Apex™ anyag. Teljes védelmet nyújt a szél ellen és szinte teljesen vízálló. Légáteresztő képessége minimális. Főleg kevésbé intenzív mozgást igénylő tevékenységekhez és szélsőséges időjárási viszonyok esetén ajánlott.
Légáteresztő képessége: 0 CFM

Hyvent: a HyVent™ vízálló és légáteresztő anyag, amely a háromkomponensű többrétegű formulát alkalmazó polyuterén (PU) fedőrétegnek köszönhetően vízálló és légáteresztő képessége mellett hatékonyan vezeti el a testfelületről a nedvességet. A technológiát a The North Face minőségbiztostási laboratóriumában többlépcsős tesztelésnek vetették alá annak érdekében, hogy a legnagyobb mértékű funkcionalitás mellett tartós és kényelmes viseletet biztosítson. A HyVent™ technológiával elért minimális légáteresztő képesség: 600g/m2/24 óra alatt az MVTR (Moisture Vapor Transfer Rate) skálán. A vízállóság vizsgálatakor 20 darab mosási program után átlagosan 60 PSI fölötti eredményt mértek a vízállósági Mullens Test-en.
A fenti kvantitatív vizsgálatokon túl a fejlesztést követő több mint 3 éven keresztül végzett terepvizsgálatok is azt mutatták, hogy tartósságának és komfortfokának köszönhetően rossz időben is hozzásegíti viselőjét a magas szintű fizikai teljesítmény eléréséhez. Ezt igazolják a hivatásos sízők és hegymászók által tesztelt, HyVent™ technológiával készült termékekről adott pozitív visszajelzések is.
Az X alakban elrendezett szénszálas rúd adja a táska tartását és teherviselő képességét a rugalmas rudaknak köszönhetően a felfüggesztési rendszer követi a csípő és a felsőtest természetes mozgását.
Az X formába rendezett két átlós szénszálas rúd kitűnő tartást és teherviselő képességet ad a táskának, amellyel így nagyobb terhet is kényelmesen lehet mozgatni.
- A rudak íve követi a hát vonalát és az övrészre összpontosítja a terhelést
- A szénszálas rudak szabadon hajlanak, de mindig visszanyerik eredeti alakjukat
- A szénszálas rudak akár 40%-kal könnyebbek, és jóval nehezebben törnek mint az alumínium
Anyagtulajdonságok:
- A nedvesség elpárolog az anyagon keresztül
- Légzés az egyedi mikrorácsos varratokon keresztül
- Egyenletes, nyúlékony szálszerkezet
- A szorosan szőtt szálak fokozott védelmet biztosítanak a kiemelt területeken