Dél-Lengyelország

Földrajzi besorolások: Kárpátok | Lengyel-Tátra
Krakkó - Zakopane - Wieliczka - Dunajec
Gyere velünk a Lengyel-Tátra fővárosába, majd azt követően a lengyel királyok egykori koronázóvárosába! Bolyongásaink közben járunk sóbányában a föld gyomrában, magas hegyek között a Tátrában, tutajozunk a Dunajec folyón, megnézzük a két leglátványosabb északi végvárunkat és persze jókat eszünk-iszunk és nevetünk.
Program időpont: 
2012. Okt 05 - 2012. Okt 07
Jelentkezési határidő: 
2012, október 1
Utazás: 
autóbusszal
Szállás: 
Zakopanéban hostelben vagy hotelben (választható)
Ár: 
24.900 Ft-tól
Az ár tartalmazza: 
- szállás hostelben
- útiköltség
- csoportvezető
Program: 
Péntek: Indulás reggel, Felvidéken át a legészakibb magyar végvárhoz, Nedec várához. Az erősség csodás környezetben egy víztározó partján található a hegy tetején, teljesen újjáépítve. Utána a délután egy jó részét a Dunajec folyón fogjuk tölteni. Hatalmas tutajokon ereszkedünk le, erdők, mezők és magas hegyek között, egy szűk szurdokvölgyön keresztül. Kora este érkezünk Zakopánéba a szállásunkra, majd azt követően, érdemes bebarangolni a sétálóutcát és megkóstolni a helyi specialitást, a füstölt birkasajtot. Este már egy „csárdában” falatozhatunk. Szombat: Reggel – még kissé álmosan – elhagyjuk a Tátra fővárosát és meg sem állunk a Wieliczkai sóbányáig. Ott szervezett csoportként megtekintjük a nagyon is látványos bányát és meghallgatjuk annak történetét. Továbbutazunk Krakkóba, ahol elsőként a Lengyelország szimbólumának számító Wawel várat járjuk be. A délutánt és az estét már az óvárosban töltjük – sehol máshol az országban nem találni egyszerre ennyi történelmi épületet és műemléket! Elsőként az óvárosi Piacteret nézzük meg, mely az egyik legnagyobb Európában. Majd a Szent Mária templom és a Flórián kapu következik. Érdemes felkutatni a Jagelló Egyetemet, a Posztócsarnokot és Báthory István sírját is. Érkezés vissza a Zakopánéba az esti órákban, ahol egy hangulatos, élő népzenés étterembe örvendeztetjük meg ízlelőbimbóinkat, egy kis tipikus lengyel italkülönlegességgel kísérve. A legelszántabbak zenés-táncolós-mulatozóhelyre is továbblátogathatnak. :) Vasárnap: Reggel a híres zakopanei piacot ismerjük meg, majd fogaskerekű vasúttal felzakatolunk Zakopane „házi hegyére”, az 1125 m magas Gubalowkára, ahol csodás panoráma vár minket. Délután a hazafelé vezető úton a Felvidék legszebb váraként is emlegetett, Árva várát tekintjük meg. Érkezés vissza az esti órákban lesz.
Szállás kiegészítő információ: van lehetőség kétszemélyes hotelszobában is lakni. Ennek felára 4000Ft/fő.
Térkép: 
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
Jelentkezés erre: Dél-Lengyelország
Kérjük add meg az e-mail címedet a jelentkezéshez, ha nem vagy regisztrált tagunk! Ha már regisztráltál, jelentkezz be a felhasználóneveddel. Regisztrálhatsz is nálunk, ha további előnyökhöz szeretnél jutni portálunkon keresztül.
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.