10 érv, hogy miért köss biztosítást

Az utasbiztosítás megkötése elengedhetetlen feltétele egy-egy komolyabb túra megtételének. És hogy miért? Összeszedtünk pár érvet, hogy segíthessünk a döntésben, mielőtt útnak indulnál. 

  1. A mentés költsége. Országonként változó lehet, de egy biztos: ha történik valami és mentésre kerül a sor, akár milliókat is kifizettetnek majd veled. Hidd el, egy komolyabb sérülés esetén a társad sem fog tudni kimenteni vagy lehozni a hegyről.
  2.  A kórházi kezelés költsége: a hegymászás, a hegyekben túrázás extrém sportnak számít. És mint ilyen, nem vonatkoznak rá a standard, alap biztosítási formák. Tehát az itt elszenvedett balesetből következő károkat, költségeket nem téríti meg a biztosító, ha nem kötsz külön speciális sportbiztosítást rá.
  3.  Az Európai Egészségbiztosítási Kártya is csak az átmeneti jelleggel egy másik uniós tagországban tartózkodó számára az orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít, az extrém sport közben elszenvedett balesetekre tehát nem vonatkozik az sem!
  4. Ezek a kiegészítő biztosítási formák nem csak a túra alatt bekövetkezett balesetek kárát fedezik, de az oda- és visszautadra vonatkozó esetekre is kiterjednek.
  5.  Az esetlegesen felmerülő költségekhez képest elenyésző az az összeg, ami a saját megnyugtatásod is biztosítja a program idejére.
  6. Ha a társad, családod is magaddal viszed, egyfajta felelősséggel tartozol értük, tehát köss a nevükre is biztosítást!
  7. Manapság már az interneten is megkötheted a biztosítást otthonról karosszékből kényelmesen, tehát nem indok, hogy nincs időd rá.
  8. Az sem lehet indok, hogy már késő megkötni, hiszen az online kötéseknek nincs időbeli korlátja, akár közvetlenül indulás előtt is megköthető
  9. Tanulságos esetek bőven akadnak a sajtóban, a legjobb és legtapasztaltabb hegymászókkal is megtörténik a baleset.
  10. És végül a legfőbb érv: Murphy törvénye, hogy mindig akkor szenvedsz balesetet, amikor épp nem kötöttél biztosítást!