A Tisza-tavi Vízi Sétány

Program és túraajánló: A Tisza-tavi Vízi Sétány
Megközelítés: a kikötő Poroszlón, a szabadvízi strand mellett, a 33-as főúttól 500 m-re található (Poroszló központjában kitáblázva)
Kinek ajánljuk: családoknak, kezdő túrázóknak, mindenkinek
Nehézség: könnyű gyaloglás

A Tisza-tó számos ritka és kevésbé ritka madárfajnak nyújt békés és biztonságos otthont, ahol a természet iránt érdeklődő látogatók kényelmes körülmények között bele is pillanthatnak az életükbe és mindezt anélkül, hogy megzavarnák a madarak mindennapjait.

A vízi sétányon a víz fölött 1500 méter hosszan kiépített út vezet a különböző megfigyelési pontok, madárvárták, pihenőszigetek és a kilátó között. A kiindulási ponthoz egy 20 személyes kishajóval lehet eljutni. Az út mindössze néhány percet vesz igénybe, hogy minél több időt lehessen a madarak megfigyelésével tölteni, ami általában 1,5-2 óra, de természetesen lehetőség van hosszabb tarztózkodásra is. A kikötő, a hajó és a vízi sétány is úgy van megépítve, hogy azt babakocsival vagy kerekes székkel is kényelmesen lehessen használni.

Nyitvatartás: a tanösvény április 28-tól november 5-ig látogatható (nagyobb árvíz esetén a látogatás szünetel)

A hajójárat menetrendje: április 28 és június 15 között ill. szeptember 1. és november 5. között: szombat, vasárnap és ünnepnap 10-től 18.30-ig.  Június 16. és augusztus 31. között minden nap 10-től 18.30-ig. A hajó minden egész órakor Poroszlóról és minden óra 30 perckor a Vízi Sétányról indul, az időjárástól és a látogatók számától függetlenül, kivéve II. és III. fokú árvíz esetén.

Térkép - a bejárható útvonal:

A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.