A Monte Rosa négyezresei

A Monte Rosa csoport 4000 méteres csúcsai

A Wallisi-Alpokban található Monte Rosa csoport több négyezer méter fölé nyúló csúcsot foglal magába. Itt egy nap alatt akár öt-hat négyezer méter fölötti csúcsra is fel lehet mászni. Ezek közül a legkedveltebb a Signalkuppe, amelynek tetején van az Alpok legmagasabban épült menedékháza, a Capanna Margherita (4554 m). Tőle északra található a csoport legmagasabb pontja, a Svájc első topográfiai térképét elkészítő Dufour tábornok nevét viselő főcsúcs, a Dufourspitze (4634 m), ami egyúttal az Alpok második legmagasabb csúcsa, és amelyet Dr Déchy Mór délről elsőként mászott meg.

Program időpont: 
2012. júl. 11 - 2012. júl. 16
Jelentkezési határidő: 
2012, június 20
Utazás: 
Egyénileg
Szállás: 
2 éjszaka kempingben, 3 éjszaka menedékházban.
Létszám: 
A minimális létszám 2 fő, a maximális létszám 4 fő vezetőnként.
Ár: 
99.000 Ft
Nehézség: 
PD, 40-50 fok. A túrához nem szükséges komolyabb tapasztalat, de ne ez legyen az első normál utas alpesi csúcsod. Amennyiben még nem, vagy régen jártál alpesi túrán 3000 méter felett, akkor javasoljuk, hogy az akklimatizáció megkönnyítése érdekében előtte feltétlenül gyere el velünk valamelyik hegymászó programunkra (Grossvenediger, Wildspitze, Allalinhorn, Weissmies)!
Program: 

1. nap
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Milano – Varallo – Alagna Valsesia: kb. 1100 km)
Találkozó az alagnai kempingben 19.00 órakor.
Az éjszakát a kempingben (sátorban) töltjük.

2. nap
Alagna – Gnifetti menedékház (3647 m)
Reggeli és sátorbontás után, kb. 10 órakor indulás Alagnából (1191 m) felvonóval a Passo Salati végállomásig (2971 m), mely kb. 1-2 óra, majd innen a Punta Indren (3260 m) érintésével kb. 4 óra a Gnifetti menedékházig (3647 m), ahol az éjszakát töltjük.

3. nap
Gnifetti menedékház – Vincent-Pyramide (4215 m) – Balmenhorn (4167 m) – Gnifetti menedékház
Szintemelkedés: kb. 740 m, menetidő: kb. 5 óra
Szállás: a Gnifetti menedékházban, C.A.I.

4. nap
Gnifetti menedékház – Schwarzhorn /Corno Nero/ (4322 m) – Ludwigshöhe (4341 m) – Parrotspitze (4432 m) – Zumsteinspitze (4563 m) – Signalkuppe, Margherita menedékház (4554 m)
Szintemelkedés: kb. 1450 m, menetidő: kb. 8 óra
Szállás: a Margherita menedékházban, C.A.I.

5. nap
Margherita menedékház - Gnifetti menedékház – Indren felvonó állomás, majd innen felvonóval lemegyünk Alagnáig.
Szállás: az alagnai kempingben.

6. nap
Sátorbontást követően Alagna Valsesiából egyénileg utazunk haza.

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

Szükséges tapasztalat
Nagy magasságban vezető, kondícióigényes hegymászó túra, mely azonban úgy került összeállításra, hogy akár több útba eső csúcsot is kihagyhassanak azok, akiknek nem megfelelő a felkészültségi szintje. Az első napon a hirtelen szintemelkedés, és a nagy magasságban történő alvás problémát okozhat, mivel kevés az idő az akklimatizációra.

Szükséges felszerelés
Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35-40 literes hátizsák, tartalék élelem, sátor, hálózsák, derékalj, túrabot.
Technikai felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, 2 db karabiner, 1 db jégcsavar, varrott dyneema hevederek és kötélgyűrűk, kötél, stb.).
A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Jelentkezés erre: A Monte Rosa négyezresei
Kérjük add meg az e-mail címedet a jelentkezéshez, ha nem vagy regisztrált tagunk! Ha már regisztráltál, jelentkezz be a felhasználóneveddel. Regisztrálhatsz is nálunk, ha további előnyökhöz szeretnél jutni portálunkon keresztül.
Itt jelezheted, hogy mennyien vesztek részt a programon. Az egyéb kívánságokat, kérdéseid is ide írd!
Telefonos elérhetőséged a könnyebb szervezés érdekében. (Indulásnál, érkezésnél, bármilyen változás esetén így is tudunk értesíteni) Opcionális, nem kötelező megadnod.
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Írja be a képen látható karaktereket.